• ST
  • 05.12.19, 10:12

Kuidas sisustada hubane, ent produktiivne kontor

Tavaliselt on kontorid sisustatud üsna praktiliselt, ent nagu koduski, tahame me ju, et meie keskkond oleks ka mugav ning hubane, et tunneksime end hästi kohas, kus veedame väga suure osa enda päevast. Kuidas aga sisustada hubane, ent produktiivne kontor, mis oleks professionaalne, ent samas ka koht, kus on hea olla?
Kuidas sisustada hubane, ent produktiivne kontor

Mööbel olgu ergonoomiline

Kõige olulisem töökoha juures on kindlasti mugav laud ning tool, mille kohalt ei tohiks kindlasti järeleandmisi tegema. Küll aga tasub arvestada ka sellega, et töötajad tahaksid ka aeg-ajalt jalgu sirutada või pidada telefonikõnesid hoopis näiteks diivanil. Seetõttu võiks kontoris olla väiksemad sopid, kus oleksid mugavad diivanid ja tugitoolid, et oleks kodusem õhkkond.

Valgustus on oluline!

Ehkki ideaalne on silmadele loomulik päevavalgus, jääb seda tihtipeale Eestis elades pimedal ajal väheseks. Valgusele kehtivad kontoriruumides omad nõuded, mida iga oma töötajate tervisest hooliv tööandja ka täidab, kuid siin tuleb siiski arvestada ka töö iseloomuga ning muidugi ka üleüldise interjööriga, sest näiteks heleda mööbliga ruumis on vaja vähem valgust.
Kontoris ei pea olema ilmtingimata tavalised valgustid. Et luua hubasust, miks mitte panna näiteks puhkenurka mõned põrandavalgustid või luua isikupärasemat muljet erilisemate lauavalgustitega. Vaata valgustite valikut siit.

Muuda puhkenurgad kodusemaks

Kui töölauad on reeglina siiski kontorites üsna puhtad ja tühjad, siis miks mitte muuta puhkenurk kodusemaks, kus oleks mõnus pauside ajal kolleegidega juttu ajada, kohvi juua või miks mitte võtta korra hetk iseendale. Üks hea viis anda töötajatele võimalus pauside ajal maha istuda, on korralikult varustatud raamaturiiul puhkenurgas. Nagu muudavad raamatud hoobilt kodu hubasemaks, mõjuvad need samamoodi ka puhkenurgas. Ja kes ei tahaks ammutada uusi teadmisi mõnest erialaga seotud raamatust?

Töötajad muudavad kontori omanäoliseks

Lõppkokkuvõttes, et olla hubane, peaks kontor olema just tema töötajate nägu. Julgusta töötajaid kujundama ise oma töölaud, et nad tunneksid end seal paremini ning kodusemalt. Ka väiksemad asjad, näiteks nimelised kohvitassid tekitavad mõnusama tunde.
Ja muidugi tasub viimast võtta ka näiteks jõuludel. Nii nagu kodu saab endale jõulude tulekul pidulikuma kuue, võiks kaunistada ka kontori. Üks asi on muidugi suur kuusk, mida üheskoos ehtida, aga miks mitte ka jõuluajal töötajaid üllatada ning kohvinurgas alati hoida kaussi värskete mandariinidega ja krõbedaid piparkooke, millega kohvi kõrvale maiustada.
Kontoris veedavad töötajad paratamatult suurema osa enda päevast. Seetõttu tasuks ka vaeva näha selle nimel, et kontor oleks esiteks muidugi võimalikult ergonoomiline ja mugav, aga samas ka hubane koht, kus on hea oma argipäevi veeta. Nagu kodugi sisustamiseks, sobivad ka kontori sisustamiseks mugavad mööbliesemed, hubast meeleolu loovad valgustid ja muidugi ka mugavad puhkenurgad, kus kolleegidega kohvi kõrvale jutustada.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 03.09.24, 17:13
Kui klient jääb võlgu: efektiivseim nipp raha koju toomiseks
Viimaste aastate majandusolukord on olnud keeruline ja muutusterohke. Laomajandustehnikaga tegeleva Agrovaru AS jaoks on hetkel suurimaks väljakutseks käibe hoidmine samal tasemel ning kulude vähendamine müügi- ja tööprotsesside efektiivistamise kaudu. "Kuna klientide nõudlus on vähenenud, peame tegema rohkem tööd, et leida üles need vähesed kliendid," selgitab tegevjuht Jarno Mänd.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Raamatupidaja esilehele