• 21.10.24, 07:30

Raamatupidaja, kas sa julged öelda oma juhile, et vajutasid kahtlast linki

Arveid saatvate klientide vestlustesse sisse häkkides on küberpättidel näiteks võimalik dokumentidel ära vahetada pangakonto number, tõdes OÜ Finants ja Marketing juhatuse liige Kaire Tammer pärast õppeküberrünnakus osalemist.
OÜ Finants ja Marketing juhatuse liige Kaire Tammer
  • OÜ Finants ja Marketing juhatuse liige Kaire Tammer Foto: Arbo Rae
Pahatihti on just väikestel ja keskmistel ettevõtetel vähene küberohtude teadlikkus ja puudub ettevalmistus rünnaku ärahoidmiseks.
„Ettevõtted, kes loodavad, et küberturbe teema neid ei puuduta, on küberründajale kerge saak ja põhjus, miks neid rünnata. Seetõttu on just nemad üks sihtgruppidest, kelle äritegevus on ohustatud,“ toonitas Tammer.
Valdkonna teeb ründajatele ahvatlevaks asjaolu, et raamatupidamisfirmadel on kõik töö pilve läinud – nii programmid, kui info ja dokumentide liikumine.
„Juba ainuüksi see asjaolu, et nende kätte koguneb ettevõtete äriinfo, teeb nad küberpättidele sihtmärgiks. Rääkimata sellest, et nende ründepind võib olla väga lai. Näiteks kliendid, kes saadavad arveid, nende vestlustesse sisse häkkides on võimalik dokumentidel ära vahetada pangakonto number. Nii on ka juhtunud, et muudetud pangarekvisiidi tõttu on raha kantud valele kontole,“ rääkis Tammer finantssektoris toimunud küberrünnakute reaalsetest kahjudest.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Raamatupidaja esilehele