• 04.09.24, 08:30

PALGARAPORT | Tüüpiline 65+ pearaamatupidaja saab palka alla Eesti keskmise

Üle 65-aastaste raamatupidamise tippspetsialistide ametirühma – see hõlmab paljuski pearaamatupidajaid – mediaanpalk teises kvartalis oli 1400 eurot ehk tublisti alla Eesti üldise mediaanpalga, mis oli 1641 eurot.
Daam kübaraga. Pilt on illustratiivne.
  • Daam kübaraga. Pilt on illustratiivne. Foto: Raul Mee
Finantsjuhtide ametirühmas kaasneb kõrgema vanusega samuti nii ametirühma mediaanist kui ka keskmisest tublisti madalam palk, kuigi päris alla Eesti mediaani see 65+ vanuses finantsjuhtidel ei ole: mediaanpalk oli neil teises kvartalis 2400 eurot.
Finantsjuhtide ja Eesti üldine mediaanpalk
  • Finantsjuhtide ja Eesti üldine mediaanpalk Foto: Statistikaamet

Vanuse tõustes palk langeb

Kas asi on selles, et eakamad pearaamatupidajad ja finantsjuhid töötavad väiksema intensiivsusega tööd võimaldavates ettevõtetes? Või on nad oma noorematest ametikaaslastest arglikumad palka juurde küsima? Või on juhtidel/omanikel vanemate tippspetsialistide palgatõususoovidele lihtsam vastu seista, sest „kuhu ta meilt ikka läheb, kui palka juurde ei saa“?
Igatahes suunduvad nii finantsjuhtide kui ka eri taseme raamatupidajate (tippspetsialistid, keskastme spetsialistid, arveametnikud) vanuserühma põhised palgagraafikud pärast vanust 44 allakäigutrepile. Vaid finantsanalüütikute palk ei lange vanuse kasvades eriti (küll aga langeb võrreldes teiste finantsala ametitega nende arv: 25–34-aastaseid finantsanalüütikuid oli teises kvartalis töötajate registri järgi 771, üle 65-aastaseid aga ainult 29).
Loe lisaks
Suur finantssektori palkade ülevaade. “Andmetesse süvenedes ilmneb ka mõningaid veidrusi”
  • 20.06.24, 07:00
Suur finantssektori palkade ülevaade. “Andmetesse süvenedes ilmneb ka mõningaid veidrusi”
Ametirühma „finantsjuhid“ mediaanpalk esimeses kvartalis oli statistikaameti andmetel 3200 eurot (aasta varem 2977 eurot). Finantsjuhtide keskmine palk oli 3962 eurot (aasta varem 3770 eurot).
Ametirühma „raamatupidamise tippspetsialistid“ mediaanpalk esimeses kvartalis oli 2219 eurot (aasta varem 2000 eurot). Raamatupidamise tippspetsialistide keskmine palk oli 2589 eurot (aasta varem 2397 eurot).
Ametirühma „raamatupidamise keskastme spetsialistid“ mediaanpalk esimeses kvartalis oli 1941 eurot (aasta varem 1800 eurot). Raamatupidamise keskastme spetsialistide keskmine palk oli 2132 eurot (aasta varem 1991 eurot).
Ametirühma „raamatupidamise kontoritöötajad“ mediaanpalk esimeses kvartalis oli 1600 eurot (aasta varem 1524 eurot). Raamatupidamise kontoritöötajate keskmine palk oli 1702 eurot (aasta varem 1568 eurot).
Ametirühma „finantsanalüütikud“ mediaanpalk esimeses kvartalis oli 3013 eurot (aasta varem 2798 eurot). Finantsanalüütikute keskmine palk oli 3300 eurot (aasta varem 3112 eurot).
Selleks, et saaksite kohe hinnata, kas ehk peaks tööandjalt jõulisemalt palka juurde küsima, näete allpool lisaks mediaanpalgale vanuserühmade lõikes ka jaotusi palgataseme järgi.
Finantsjuhid
Raamatupidamise tippspetsialistid
Raamatupidamise keskastme spetsialistid
Raamatupidamise kontoritöötajad
Finantsanalüütikud

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 24.09.24, 09:56
Raamatupidajale: tõhus ja praktiline lahendus võlgade kättesaamiseks - Infopanga võlaregister
Raamatupidajate töö on paratamatult seotud ka keeruliste võlgnike ja võlgadega. Paraku on võlgnikega tegelemine sageli aeganõudev ja stressirohke, sest tuleb saata meeldetuletusi ja tegeleda ka vaidlustega. Infopanga võlaregistril on nüüd olemas tõhus lahendus, mis säästab raamatupidajate aega ja ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Raamatupidaja esilehele