• 02.10.24, 13:38

SUUR FOTOGALERII: Pärnu Raamatupidamiskonverents 2024 - vol2: maksufestival

Pärnu Raamatupidamiskonverentsi teemad ja ettekanded peegeldasid turbulentseid aegu majanduses ja maksuseadustes, pöördelisi muutusi raamatupidaja rollides ning tehistaibu suurt tulemist raamatupidamise ja finatsjuhtimise protsessidesse. Vaata, kes jäid 2. päeval kaamerasilma ette.
SUUR FOTOGALERII: Pärnu Raamatupidamiskonverents 2024 - vol2: maksufestival
  • Foto: Raul Mee
Konverentsi teine päev algas Pärnus legendaarseks saanud maksuhommikuga teemal “Maksumöllu õppetunnid: mis juhtus ja kelle käes on võidukarikas?”. Rahandusministeeriumi maksu- ja tollipoliitika osakonna nõunik Lemmi Oro ning lektor ja maksukonsultant Aule Kindsigo andsid kergelt iroonilise huumoriga pikitud ülevaate Eesti majanduse olukorrast ja peagi jõustuvatest uutest maksumuudatustest. Tulevikku vaadates tõdes legendaarne maksutandem Oro-Kindsigo, et ennustaja elu on raske.
Indrek Valm Äripäeva Infopangast tutvustas Eesti ettevõtete krediidivõimekuse ja maksekäitumise trende ning jagas praktilisi soovitusi ettevõtte krediidipoliitika kujundamiseks ja efektiivseks võlamenetluseks. Indrek tegi konverentsil ka ajalugu: esmakordselt konverentsi ajaloos said Pärnus konverentsisaalis osalenud ettevõtetted Infopanga andmetel põhineva ülevaate, kuidas neil läheb ja millised on arengutrendid. Saime teada, et Pärnus olid kohal vägagi edumeelsete ettevõtete spetsialistid ja valdkonnajuhid.
Seejärel sai sõna Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja, käibemaksu ekspert ja lektor Tõnis Elling, kellelt saime ülevaate peagi jõustuvatest käibemaksumuudatustest. Heitsime pilgu ka aastasse 2026, mil tehakse Eestimaal maksuajalugu - maksuhaldur hakkab ise ettevõtete käibedeklaratsioone genereerima.
Raamatupidamise ekspert, Robby & Bobby OÜ partner ja Äripäeva raamatupidamise teabevara peatoimetaja Krista Teearu tõdes oma ettekandes, et raamatupidamise maailm kihutab tulevikku tehnoloogia ja tehisintellekti toel. Õpi ära ChatGPT– väike raha, suured võimalused, julgustas Krista konverentsil osalejaid.
Osta endale ära parima hinnaga pilet, mis tagab sulle kindlalt saalikoha raamatupidajate tippsündmusele 11.09.-12.09.2025, mil tähistame Pärnu raamatupidamiskonverentsi 20 juubelit!
Registreeru SIIN.
Juhtide ja asjatundjate aruteluringis “Tehistaibu ajastu raamatupidamises” said kokku raamatupidamise ja tehnoloogia innovaatorid Krista Teearu, FMJ raamatupidamisbüroo tegevjuht Tiina Timmotalo ja Fitek Grupi tegevjuht Mait Sooaru. Vestlusringi juhtis ettevõtja, vandeaudiitor ja Audiitorkogu juhatuse liige Veiko Hintsov.
Tunnustatud tööõiguse ekspert magister iuris Heli Raidve tegi ülevaate raamatupidajatele olulisematest tööõiguse uudistest ja kohtuotsustest. Erilist tähelepanu pööras ta Euroopa Kohtu otsusele, mille tõlgendus muutis sellest aastast seni kehtinud töö- ning puhkeaja arvestuse reegleid.
Iduettevõtte VOOL finantsjuht ja vandeaudiitor Liisa Maata jagas soovitusi ettevõtte rahavoogude juhtimiseks ja andis vihjeid, kust leida lisaraha kiirelt kasvavale ettevõttele.
Konverentsile pani inspireeriva ja looduskauni punkti üllatuskülaline Mariell Jüssi, kes kutsus kvaliteetaega veetma looduses. Koju kaasa saime mõttetera “Kui sa tahad leida midagi uut, siis käi vanu radu”.
Päeva vedas lavastaja, näitleja ja dramaturg Erki Aule. Meeleoluka päeva jäädvustas fotograaf Raul Mee.
Täname konverentsi toetajaid ja koostööpartnereid: Coop Pank, Fitek, Merit Tarkvara, A Le Coq, Avis, Coffee Address ja Port Artur.

Konverentsi esimese päeva ning õhtusöögi ja peo pildid koos ansambliga​THE SWINGERS leiad SIIT.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 24.09.24, 09:56
Raamatupidajale: tõhus ja praktiline lahendus võlgade kättesaamiseks - Infopanga võlaregister
Raamatupidajate töö on paratamatult seotud ka keeruliste võlgnike ja võlgadega. Paraku on võlgnikega tegelemine sageli aeganõudev ja stressirohke, sest tuleb saata meeldetuletusi ja tegeleda ka vaidlustega. Infopanga võlaregistril on nüüd olemas tõhus lahendus, mis säästab raamatupidajate aega ja ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Raamatupidaja esilehele