• ST
  • 04.12.23, 17:33

Tegurid, mis mõjutavad sinu und

Une kvaliteeti mõjutavad väga paljud tegurid alates söögist, mida olen tarbinud kuni magamistoa temperatuurini välja. Alljärgnevalt keskendume kolmele kõige olulisemale aspektile, mis võivad aidata sul parandada oma une kvaliteeti, et saaksid ärgata hommikul värske ja energilisena.
Tegurid, mis mõjutavad sinu und

Madrats peab toetama sinu keha õigel ja vajalikul viisil

Madratsil on võtmetähtsus sinu une kvaliteedile. Vältimaks lihaspinget või alaseljavalu, vali madrats, mis on täpselt nii jäik või pehme, et tagab sinule parima magamisasendi. Erinevaid madratseid on väga palju, eristudes nii suuruse, materjali, jäikuse ja palju muu poolest. Sleepwell madratsid, mis on leidnud tee paljude eestlaste koju, on kindlasti ühed tuntumad. Nii laialdasele valikule, mis sisaldab Pocket, Bonell kui ka HR vahtpolüuretaanist madratseid, pakuvad Sleepwell madratsid midagi igale inimesele. Vali kas populaarsed Bonell madratsid, mille puhul on võimalik valida väga erinevate madratsi jäikuse astmete vahel, või mäluvahust madrats, mis on kerge ja võtab vormi sinu kehakujust lähtuvalt.

Kuidas valida õige madrats?

- Alustuseks pane paika umbkaudne eelarve. Madratsi hind sõltub nii materjalist kui suurusest. Seega, otsides madratsit 200 cm laiusele voodile, tuleks arvestada vähemalt paari saja eurosest väljaminekust.
- Mõtle, kas sul on eeliseid madratsitüübi osas. Kas selleks peaks olema Bonell või Pocket vedrustust või eelistad hoopiski viskoelastset või vahtpolüuretaan-madratsit.
- Madratsi jäikus: see sõltub nii sinu kehakaalust, magamisasendist kui ka terviseprobleemidest. Mida kergema kehakaaluga oled, seda pehmem võiks madrats olla.
- Suurus - selle jaoks tuleb arvestada, kui suur on olemasolev voodi või kui suure voodi soovid omale soetada. Ühele inimesele sobivad madratsid alates 80 cm laiusest mõõdust ja kahele inimesele alates 160 cm laiusest.
Arvestades kõike eelnevat, saad valida õige madratsi, mis on sinu eelarvele ja vajadustele vastav.

Mida veel arvestada, et paremini magada?

Õige madrats aitab vähendada mitmeid vaevuseid ja tagab värske oleku, aga see pole mitte ainult asi, mis meie une kvaliteeti mõjutab. Hea une saladus peitub aga mitmetes tegurites, sealhulgas järgmises:
- Nutiseadmed - vähenda õhtuti ekraaniaega ja pane telefon, arvuti ja teler kinni umbes 1-2 tundi enne magamaminekut.
- Proovi oma treeningud lõpetada paar tundi enne magamaminekut.
- Õhuta enne magamaminekut magamistuba ja taga seal optimaalne temperatuur, mis võiks olla umbes 19-20 kraadi.
- Ära söö liiga hilja raskesti seeditavaid toite. Und soodustavad hoopiski banaanid, piimatooted, mesi või näiteks kummelitee.
- Paljusid inimesi aitab lõõgastada mõnus vann ja dušš.
- Vali voodisse looduslikest materjalist valmistatud tekid, padjad ja voodilinad, et tagatud oleks pehmus ja hea temperatuur.
Leia kõik vajalik alates patjadest ja tekkidest kuni madratsiteni Kaup24 ja Hansaposti valikust ja taga omale hea uni, mida väärid!

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 24.09.24, 09:56
Raamatupidajale: tõhus ja praktiline lahendus võlgade kättesaamiseks - Infopanga võlaregister
Raamatupidajate töö on paratamatult seotud ka keeruliste võlgnike ja võlgadega. Paraku on võlgnikega tegelemine sageli aeganõudev ja stressirohke, sest tuleb saata meeldetuletusi ja tegeleda ka vaidlustega. Infopanga võlaregistril on nüüd olemas tõhus lahendus, mis säästab raamatupidajate aega ja ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Raamatupidaja esilehele