• ST
  • 30.10.23, 00:00

Arvuti monitorid – kuidas leida töö tegemiseks õige toode?

Töö tegemise lihtsustamiseks on tihti vajalik lisa monitor. See aitab avada samal ajal mitmeid faile ja sorteerida andmeid palju lihtsamal viisil. Millised on aga parimad arvuti monitorid, mida osta? Kuidas valida sobiv kuvar ja kas on oluline, et see oleks kumer või mitte? Nendele ja teistele küsimustele leiame vastused järgmistes lõikudes.
Arvuti monitorid – kuidas leida töö tegemiseks õige toode?
  • Foto: © Prathan Chorruangsak via canva.com

Mitmesugused arvuti monitorid – mis on nende vahe?

Kas Dell või Lenovo? Kumer või lame ekraan? Full HD või 4K? Arvutikuvarid erinevad üksteisest nii brändi, kuju, suuruse kui ka paljude tehniliste näitajate poolest.
Esimeseks sammuks, et leida sobiv arvuti monitor, on mõelda sellele, mille jaoks seda kasutad. Kas see on vajalik puhtalt mitme dokumendi samal ajal avamiseks või hoopiski graafiliseks disainiks? Ehk kasutad monitori arvutimängudeks? Arvuti monitorid on väga erinevate näitajatega ja selleks, et leida parim monitor, tuleb arvestada sellega, mille jaoks sa seda täpsemalt vajad. Graafiline disainer vajab palju parema resolutsiooniga monitori kui inimene, kelle tööülesanded sisaldavad andmetöötlust.
Järgmiseks räägimegi lähemalt resolutsioonist. Arvuti monitorid, millel on resolutsioon 1920x1080, 2560x1440, on kõige tüüpilisemad. Mida kõrgem resolutsioon, seda selgema ja parema pildi kuvar annab. See on oluline video- ja pilditöötluses kui ka graafilises disainis.
Kas IPS- või TN-paneel? Arvuti monitorid IPS-paneeliga pakuvad paremat värviedastust ja laiemat vaatenurka, TN-paneelid on aga seevastu tuntud oma kiire reageerimise aja poolest, olles parimaks valikuks mängurite seas.
Viimaseks, võta arvesse monitori mõõtu ja kuvasuhet. Suurem ekraan annab rohkem ruumi ja võimalusi mitmete akende samal ajal avamiseks. Kuid veenduda tasub ka selles, et see mahuks töölaua peale. Kõige levinumad kuvasuhted on 16:9 ja 21:9.
Arvuti monitoridel on veel palju teisigi tehnilisi näitajaid, mida saab arvesse võtta, kuid need, mis eespool nimetatud, on ühed põhilised, mida peaks arvestama. Nende alusel saad endale valida sobivast hinnaklassist meelepärase monitori, mis edaspidi lihtsustab sinu töö tegemist kodukontoris või büroos.

Arvuti monitorid Kaup24 ja Hansaposti valikust

Kui oled oma sülearvuti jaoks otsimas kuvarit, siis Kaup24 ja Hansapost võivad olla ühed võimalikud kohast, kust selle leiad. Tänu laiale valikule, kust leiab arvuti monitorid populaarseimatelt brändidelt, ja suurele hinnavahemikule, leiab nendest e-poodidest midagi igale maitsele ja eelarvele. Seades endale eelarve ja pannes paika, milline peaks sinu tulevane arvuti monitor olema, saad kerge vaevaga selle tellida internetist.
Avasta e-poodide filtrid ja erinevad pakkumised, et tellida arvuti monitorid heade hindadega. Kaup24 ja Hansapost pakuvad üle-eestilist kiiret tarnet ja kliendituge, kui seda peaksid ostuprotsessi jooksul vajama.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 03.09.24, 17:13
Kui klient jääb võlgu: efektiivseim nipp raha koju toomiseks
Viimaste aastate majandusolukord on olnud keeruline ja muutusterohke. Laomajandustehnikaga tegeleva Agrovaru AS jaoks on hetkel suurimaks väljakutseks käibe hoidmine samal tasemel ning kulude vähendamine müügi- ja tööprotsesside efektiivistamise kaudu. "Kuna klientide nõudlus on vähenenud, peame tegema rohkem tööd, et leida üles need vähesed kliendid," selgitab tegevjuht Jarno Mänd.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Raamatupidaja esilehele