• ST
  • 27.06.23, 08:00

Laenu saamiseks ei peagi vara panti panema!

Kui suurte laenude puhul – nagu kodulaen – nõuavad finantsasutused reeglina tagatist näiteks käenduse või kinnisvara näol, siis väikelaenu saab soovi korral võtta ka tagatiseta. Kuidas see võimalik on ning millistel tingimustel sellist laenu saab?
Laenu saamiseks ei peagi vara panti panema!
Tagatiseta väikelaen tähendab, et teil ei ole tarvis esitada laenupakkujate tagatist näiteks kinnisvara või sõiduki näol, pole vaja teha eraldi sissemakset ning samuti ei vaja te käendust. Siiski tuleb laenu saamiseks tõendada finantsasutusele, et omate püsivat sissetulekut, sest see annab laenuandjale kindluse, et laenusaaja on maksevõimeline.
Veel tasub tagatiseta väikelaenu taotlemisel arvestada, et üldiselt jäävad laenusummad alla 10 000 euro ning tagasimakseperiood ulatub kuni viie aastani, esitada tuleb viimase poole aasta pangaväljavõte ning kehtiva maksehäire korral tõenäoliselt vastab finantsasutus tõenäoliselt laenusoovile keeldumisega.
Üldjuhul on aga tagatiseta laenu tingimused on paindlikud ja bürokraatiat vähe ning laenulepingu saab sõlmida ka pangakontorit külastamata. Väga oluline on siiski vastutustundlik laenamine ning tagatiseta laenu võiks kasutada konkreetsete plaanide elluviimiseks, olgu tegemist mõne ootamatu kulu katmise, unistuste reisi finantseerimise või suurema ostu nagu sõiduki või kodutehnika tegemisega. Niisama igapäevasteks poeskäikudeks laenuvõtt ei ole kuigi jätkusuutlik!
Väikelaenu tagastamine toimub reeglina annuiteetgraafiku alusel ehk makse koosneb võrdsetes osades laenu põhiosast ja arvestatud intressist. Laenu tagatisvara tingimuse puudumine on teinud tagatiseta väikelaenudest ühe populaarsema laenuliigi. Tagatiseta väikelaenu kõrval on veel tegelikult olemas tagatiseta laenutooteid nagu autolaen, järelmaks ja tarbimislaen.
Kindlasti tasub enne laenulepingu sõlmimist vaadata erinevate pankade ja finantsasutuste pakkumisi laenuvõrdlusportaalist, mille eesmärk on aidata tuvastada laenu tegelikku maksumust ning võrrelda erinevate pakkujate laenutingimusi ja teenustasusid. Laenuvõrdluse lehelt leiab kõik laenud Eestis ja seda vaid 30 sekundiga! Enam kui 20 laenupakkujat koondavas tabelis on koos nende pakutavate laenude intressimäärad, laenusummad ja laenuperioodid.
Laenates nutikalt, säästate rohkem!
Vaata lisa: financer.com/ee

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 24.09.24, 09:56
Raamatupidajale: tõhus ja praktiline lahendus võlgade kättesaamiseks - Infopanga võlaregister
Raamatupidajate töö on paratamatult seotud ka keeruliste võlgnike ja võlgadega. Paraku on võlgnikega tegelemine sageli aeganõudev ja stressirohke, sest tuleb saata meeldetuletusi ja tegeleda ka vaidlustega. Infopanga võlaregistril on nüüd olemas tõhus lahendus, mis säästab raamatupidajate aega ja ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Raamatupidaja esilehele