• ST
  • 05.05.19, 09:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Pikaajaline koostöö on kinnitus kvaliteetsest teenusest

5. mail 1997. aastal asutasid Eero Käärik ning Enno Lepvalts ettevõte, mille eesmärk oli algusest peale paigas ja kindel - jalad alla saada ja kasvada. Keskendudes targale tööle, õigete äripartnerite ja klientide leidmisele ning kvantiteedi ja tagumikutundide tegemise asemel kvaliteedile on jõutud Eestis esimese kümne raamatupidamisfirma hulka.
Täna pakub 22 aastat vana Vesiir OÜ oma klientidele lisaks raamatupidamisteenusele ka raamatupidamistarkvara. Kuigi me elame kiiresti muutuvas maailmas, kus meid ümbritsevad Startup'id ja Fintech'id, tundub, et Vesiiri hinnatakse just tänu ettevõtte pikaajalisele kogemusele.
Kliendirahulolu uuringu põhjal pidas 100% vastajatest Vesiiri usaldusväärseks ja kindlaks teenusepakkujaks, keda nad soovitaksid teistele ning kõige olulisema tegurina toodi välja just pikaajaline kogemus.
Pikaajalise koostöö toob välja ka Allianss Arhitektid OÜ juht Indrek Tiigi kirjeldades partnerlust Vesiiriga järgnevalt: „Meid seob juba (üllatuslikult!) 15-aastane väga hea koostöö. Kõik need aastad on teenus olnud katkematult professionaalne. Meie soovil osutab Vesiir teenust kohapeal, mis annab võimaluse vahetuks suhtluseks – see on meie jaoks lisakvaliteet.“
Aastatepikkuseid koostööpartnereid Vesiiril jagub, omamoodi annab see kinnitust pakutava teenuse heast kvaliteedist. Spetsiifilise äri, piimapulbrite tootja, Reval OÜ juhatuse liige Rein Viilu on koostööd Vesiiriga on teinud juba üle kaheksa aasta. Rein toob välja valiku osana koostööst nii professionaalse toe, kui koolitused muudatuste korral, aga ka teenuse osutamise võimaluse nii kohapeal kui kaughaldusega.
Tugeva ettevõttena on Vesiir OÜ olnud esindatud esimese saja hulgas Äripäeva Ärikonsultatsioonifirmade TOPis, kus eeskätt troonivad õigus- ja advokaadibürood ning audiitorbürood. TOPi koostamisel seatakse ettevõtted pingeritta kuue majandusnäitajaja põhjal: müügitulu, müügitulu kasv, ärikasum, kasumi kasv, rentaablus ja varade tootlikkus.
Kuigi põhitegevuseks on raamatupidamine, annab ettevõte oma klientidele nõu nii raamatupidamise, maksude, seaduste kui ka äristrateegiate teemal, kusjuures püsiklientidele on nõuanded nö hinna sees. Konsulteeritakse neljas valdkonnas: juriidiline konsultatsioon, juhtimiskonsultatsioon, finantseerimine ja raamatupidamine.
Kliente on Vesiiril seinast seina. On neid, kellel on vaid üks tehing aastas ja suuri ettevõtteid, kellel on töötajaid sada või rohkem, ning sellistel ettevõtetel on juba konkreetsed tahtmised, nõudmised ja ootused ka raamatupidamisteenusele. „Selliseid kliente on tõesti huvitav ja meeldiv teenindada,” rõhutab Enno. Kliendi soovil osutatakse raamatupidamisteenust ka rahvusvaheliste standardite järgi – IFRS ja IFRS for SME.
Ettevõtte algusaega meenutades tunnistab Vesiiri juht Enno Lepvalts, et kogetud on nii tõuse kui mõõnu. Temal sõnul ollakse siiski kõige erilisemad just praegu, aastal 2019, ehkki teenuse osutamisel on algusest peale olnud rõhk kvaliteedil. Vesiiri tegevusele tagasi vaadates peab Enno kronoloogilises järjekorras tähtsateks eelkõige neid hetki, mis olid ka klientidele „näha ja tunda”.
Kui praegu paikneb Vesiiri ilus kontor Tallinna Delta Plaza tornmajas, siis teenuse pakkumist alustati Tallinn-Väikse jaama lähedal Türi tänaval asuva hoone kahes toas. „Kontrast alguse ja praeguse vahel on ikka päris suur, eriti kui praegust ümbritsevat keskkonda ja töötajate arvu vaadata,” tõdeb Enno.

Seotud lood

Uudised
  • 20.02.19, 11:20
Allutatud laen - kohustus või omakapital?
Uurisime raamatupidamisbüroo Vesiir OÜ juhilt ja asutajalt Enno Lepvaltislt, mis on allutatud laen, mis tingimustel seda kasutada saab ning kuidas seda kajastada.
  • ST
Sisuturundus
  • 14.11.18, 18:33
Jõuluüritus maksuvabalt?
Aasta hakkab vaikselt lõpule jõudma ning aeg jõuluüritusteks töötajate ja klientidega on käes. Raamatupidamisbüroo Vesiir juht Enno Lepvalts selgitab, milliste kuludega peaks selliste ürituste korraldamisel arvestama ning missugused on peamised vead, mida tehakse.
Uudised
  • 18.01.19, 09:45
Kadunud tšekk – kas ettevõtlusega mitteseotud kulu?
Tõenäoliselt on enamik ettevõtjaid olnud hädas kadunud tšekkidega − kuri raamatupidaja väidab, et kuludokumenti ei ole. Ometi on ju kulu tehtud ja enamjaolt ka pangaväljavõttel kaardimaksetena kenasti kirjas. Kuid midagi on veel raamatupidaja väitel puudu.
Uudised
  • 18.02.19, 09:00
Dividendide maksustamise muutmise mõju
Artiklis on välja toodud 1. jaanuarist 2018 kehtima hakanud tulumaksuseaduse (TuMS) muudatusega seotud arvutuskäik soodusdividendide tegeliku tulemi kohta. Esimest korda saab dividende madalama maksumääraga maksustada 2019. aastal.
  • ST
Sisuturundus
  • 03.09.24, 17:13
Kui klient jääb võlgu: efektiivseim nipp raha koju toomiseks
Viimaste aastate majandusolukord on olnud keeruline ja muutusterohke. Laomajandustehnikaga tegeleva Agrovaru AS jaoks on hetkel suurimaks väljakutseks käibe hoidmine samal tasemel ning kulude vähendamine müügi- ja tööprotsesside efektiivistamise kaudu. "Kuna klientide nõudlus on vähenenud, peame tegema rohkem tööd, et leida üles need vähesed kliendid," selgitab tegevjuht Jarno Mänd.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Raamatupidaja esilehele