• 15.10.24, 10:03

Advokaat: pahatahtlikele elatisvõlgnikele paneb riik peagi päitsed pähe

Väga palju on viimasel ajal olnud juhtumeid, kus sissenõudjad peavad lõpuks maksma ka võlgniku advokaadi arved. Kohe on tööd alustamas justiitsministeeriumi hallatav ühtne täitmisregister, mis teeb pahatahtlike võlgnike elu kindlasti keerulisemaks, tõdes advokaadibüroo Hedman advokaat Kaire Sepper.
Advokaadibüroo Hedman advokaat Kaire Sepper
  • Advokaadibüroo Hedman advokaat Kaire Sepper
Loe lisaks
Pilt on illustratiivne. Kas teil on raamatupidajana ette tulnud, et palk tuleb kanda võlgniku lapse, elukaaslase või suisa surnud vanaema kontole?
  • 10.10.24, 11:12
Jurist: raamatupidajad aitavad igapäevaselt kaasa võlglaste vara varjamisele
Kohtutäiturite andmetel oli eelmise aasta lõpuga seisuga Eestis 101 254 võlglast ning nende suhtes käis 503 076 täitemenetlust. Hetkel ei ole mugavat ega ühtset võimalust kontrollimaks, kas uus üürnik või lepingupartner on üks neist.
Ajutisi raskusi võib tekkida igaühel ning võla olemasolu ei tähenda tingimata inimese ebausaldusväärsust. Samas, kui inimesel on üle 40 aktiivse täitemenetluse, võib see siiski näidata tema hoolimatut suhtumist oma kohustuste täitmisesse.
Näiteks nö rekordimehe osas viidi läbi 702 täitemenetlust.
Kui potentsiaalsed kliendid või koostööpartnerid saaksid inimese tausta kergelt ja usaldusväärselt kontrollida, jääks ilmselt nii mõnigi leping sõlmimata ja tehing tegemata.
Paraku on võlgnikud leidnud palju viise, kuidas nõuete rahuldamisest kõrvale hiilida ja oma tausta varjata. Näiteks kui eraisikul on kontod arestitud, suunatakse rahavood oma ühingute kontodele ning avalikkuse ees on tegemist justkui eduka ettevõtjaga. Samuti loodetakse väga palju ka sellele, et inimestel ja ettevõtetel on võlgniku tausta väga keeruline kontrollida ning tegutsetakse aastaid süüdimatult ja vastutustundetult.

Uus ühtne täitmisregister on jõudnud testimise faasi

Konverentsil “Raamatupidajate energiapäev 2024“ teeb advokaadibüroo Hedman Partners & Co OÜ jurist Kaire Sepper ettekande“TÄITEMENETLUS: ühtse täitmisregistri kasutamine ja võimalused“, kus ta tutvustab uut täitmisegistrit ja annab nõu, kuidas raamatupidaja saab seda oma töös kasutada.
Ta teeb ka ülevaate raamatupidajate õigustest ja kohustustest täitemenetluses ning räägib sellest, kas ja kuidas saab uus täitmisregister väga närvesööva osa tööst muuta lihtsamaks ja kiiremaks.
Koha saalis saad kindlustada SIIN.
Haara kolleegid kaasa ja taga korralik energialaeng kogu meeskonnale eriti hea hinnaga!

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Raamatupidaja esilehele