• ST
  • 25.12.23, 00:00

Modernsed kihlveokontorid on kolinud internetti

Praegusel internetiajastul kerkib veebiavarustesse online-kasiinosid nagu seeni pärast vihma. Veebikasiinod pakuvad pea kõiki samu hasartmänge, mis tavakasiinodki: Blackjack, pokker, sloti- ehk keerutusmängud jne.
Modernsed kihlveokontorid on kolinud internetti
Erinevalt tavakasiinodest on aga enamikus online-kasiinodes võimalik tegeleda ka kihlvedudega, seega võib öelda, et online-kasiino on lisaks ka kihlveokontor.
Vanasti, mil füüsiliste kihlveokontorite tegevust oli keeruline kontrollida, oli nende renomee pigem madal ja sageli seostati neid ka ohtliku kohana. Neis toimus panustamispettusi, tulemuste võltsimisi ning loomulikult meelitasid kihlveokontorid ligi ka liigkasuvõtjaid, kes hiljem võlgasid erineval moel tagasi nõudsid.
Tänapäevased, internetis tegutsevad litsentseeritud veebikasiinod, mis pakuvad ka ennustamisvõimalusi, nagu näiteks Vivatbet.ee, on pettuste osas kordades turvalisem ja usaldusväärsem valik. Lisaks ei pea kihlvedude ja panustamise jaoks isegi oma kodust väljuma – kõike saab teha internetis.
Ennustusportaalides saab panustada reaalselt pea kõigele: kõige levinumad on spordile panustamised, aga panustada saab ka näiteks valimistulemustele, Eurovisiooni laluluvõistluse tulemustele ning isegi ilmale. Valikuid on seinast seina.
Online-kasiinode mänguautomaatide keerutusmängudes on võit või kaotus ikka ja ainult õnne või ebaõnne küsimus, kus mängija ise oma tulemust mõjutada ei saa kohe mitte kuidagi, ükskõik milliseid tõenäosusteooriaid välja mõelda armastatakse. Ennustuste puhul on lood pisut teised. Mingile sündmusele, näiteks spordis võidule või kaotusele, panustamise puhul võib hästi tehtud eeltöö panustaja võiduvõimalusi üsna tublisti suurendada. Kihlveokontorites panustamise raudreegel ongi see, et ainult fortuuna soosingule lootma jääda ei tohiks, vaid enne oma raha mängu panemist tuleks teha ka eeltööd.
Misiganes valdkonnale panustamisel on eeltöö puhul alati mõned kindlad põhimõtted, mida peaks silmas pidama. Üks olulisemaid reegleid panustamisel on see, et igasugused emotsioonid tuleb jätta kõrvale. Ükskõik kui väga konkreetselt sinule näiteks Eesti eurolaul ka meeldib, ei pruugi see meeldida kogu ülejäänud Euroopale. Enne oma rahaga riskimist tuleks kindlasti vaadata mitmeid allikaid, kust saada rohkem infot erinevate laulude kohta ning teadagi – Eurovisiooni puhul tuleb kasuks ka poliitilise olukorra analüüs. Ehk et fakt on, et oma raha panustamisega sa Eesti lauljat võidule ei aita ning ilma vajaliku eeltööta kaotad tõenäoliselt ka oma raha.
Spordile panustamisel ei saa paraku lähtuda ka ainult numbrilistest ja mõõdetavatest faktoritest. Näiteks kui 2022. aastal oli Serena Williams US Openil oma karjäärile joont alla tõmbamas ning läks vastamisi meie Anett Kontaveidiga, ennustas iga kihlveokontor võitu just eestlannale. Matemaatiliselt igati arusaadav, sest Kontaveit oli toona maailma 2. reket ja 26aastane, Williams aga 40aastane ning tipptennisest juba aasta eemal olnud. Spordile panustades on aga möödapääsmatu lisaks numbritele vaadata otsa ka paljudele muudele teguritele, millest üks on alati koduväljaku eelis. Seetõttu polegi mingi ime, et psüühiline surve Kontaveidile ning kodupubliku tuline poolehoid ameeriklannale tema lahkumisturniiril viiski Serena Williamsi võiduni. Kuna kihlveokontorite tugev soosik oli Kontaveit, siis Williamsile panustajad said oma raha tagasi lausa kolmekordselt.
Igaüks, kes soovib mis iganes valdkonnas kihlveokontoris panustamisega kätt proovida, peaks kindlasti esimese asjana silmas pidama, et tegemist oleks litsentseeritud kohaga, olgu selleks siis Eestis Vivatbet.ee või mõni teine portaal.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 24.09.24, 09:56
Raamatupidajale: tõhus ja praktiline lahendus võlgade kättesaamiseks - Infopanga võlaregister
Raamatupidajate töö on paratamatult seotud ka keeruliste võlgnike ja võlgadega. Paraku on võlgnikega tegelemine sageli aeganõudev ja stressirohke, sest tuleb saata meeldetuletusi ja tegeleda ka vaidlustega. Infopanga võlaregistril on nüüd olemas tõhus lahendus, mis säästab raamatupidajate aega ja ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Raamatupidaja esilehele