• 10.06.24, 07:00

Uued maksualgatused lühendite taga ViDA, HOT ja FASTER

Saates “Soraineni sagedus“ võetakse luubi alla olulisemad maksualgatused Euroopa Liidu õiguses, mis peituvad lühendite ViDA, HOT ja FASTER taha.
Fotol: Verner Silm, Mario Sõrm, Helery Maidlas ja Helen Pahapill
  • Fotol: Verner Silm, Mario Sõrm, Helery Maidlas ja Helen Pahapill Foto: Andres Laanem
Ajakirjanduses on viimasel ajal olnud tähelepanu all platvormitöö direktiiv. Ka ViDA (VAT in the Digital Age) puudutab platvorme nagu Bolt, Wolt ja Airbnb. Arutelu tekitab eelkõige käibemaksu kogumine.
“HOT reguleerib väikese ja keskmise suurusega ettevõtete maksustamist juhul, kui nad on otsustanud laieneda teise Euroopa Liidu liikmesriik ega ole asutanud sinna äriühingut, vaid tegutsevad püsiva tegevuskoha kaudu,“ selgitab saates rahandusministeeriumi maksupoliitika nõunik Helen Pahapill.
FASTER on aga ellu kutsutud selleks, et enammakstud tulumaksu tagasisaamist kiirendada.
ELi maksualgatustele keskenduvat saadet juhivad Soraineni advokaadid Mario Sõrm ja Helery Maidlas. Külas on rahandusministeeriumi maksupoliitika nõunik Helen Pahapill ning Soraineni vandeadvokaat ja maksupoliitika ekspert Verner Silm.
Uued ELi maksualgatused puudutavad väikemajutajaid, liikmesriiki laienejaid ja investoreid
00:00

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 24.09.24, 09:56
Raamatupidajale: tõhus ja praktiline lahendus võlgade kättesaamiseks - Infopanga võlaregister
Raamatupidajate töö on paratamatult seotud ka keeruliste võlgnike ja võlgadega. Paraku on võlgnikega tegelemine sageli aeganõudev ja stressirohke, sest tuleb saata meeldetuletusi ja tegeleda ka vaidlustega. Infopanga võlaregistril on nüüd olemas tõhus lahendus, mis säästab raamatupidajate aega ja ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Raamatupidaja esilehele